In English
IsyCalc

IsyCalc

Välkommen till sidan för IsyCalc

IsyCalc

Appen IsyCalc är en specialiserad men enkel 'miniräknare'. IsyCalc beräknar bara totalpoängen med hjälp av de poäng som du registrerar. Den är avsedd att användas av domarsekreterare under de preliminära uttagningarna på FIPO-tävlingar för islandshästar. IsyCalc innehåller också grenar för uttagningar i Gæðingakeppni. Varför inte använda den på läktaren under måttot: "Var din egen domare"?
IsyCalc finns tillgänglig för nedladdning på Android "Play Butik" utan kostnad, reklam saknas också. Men...utrustningen måste ha Android från version 2.3.3.
IsyCalc IsyCalc
  Efter att ha valt gren...  
IsyCalc IsyCalc IsyCalc
...så registreras poängen... ...för varje moment. Under tiden beräknas totalpoängen.
Språket byts inte slumpmässigt, det är bara ett sätt att visa att det finns fler språk än svenska - beroende på telefonens inställning.
Det kan vara bra att öva på hur poängen registreras med den lilla knappsatsen och hur man byter moment.

Programvaran

Vi, Erik och Karin, har lagt ner mycket tid på att testa programvaran men det kan trots detta finnas fel - det inre rörmokeriet är inte att leka med. En mardröm vore ju att den räknar eller avrundar fel.
Vi vet ännu inte om idén med denna typ av programvara håller för 'fältmässiga' förhållanden. Samspelet mellan domare och sekreterare/assistent är snabbt och intensivt, samtidigt som sekreteraren under ibland svåra (blöta, kalla) förhållanden ska redovisa en mer eller mindre svår beräkning för sekretariatet...samtidigt som domarens kommentarer ska dokumenteras.
IsyCalc är antagligen den första av sitt slag (2012) så det borde finnas utrymme för många förbättringar. Det kan vara allt från vilka knappar som man kan behöva till idéer om hur program kan samverka eller ge information på en tävlingsplats. Om idén håller så kan du vara övertygad om att en efterföljare snart kommer på en iPhone nära dig - men då utvecklad av någon annan :-)

Kontakt

Förslag på rättningar eller förbättringsförslag tas tacksamt emot påKontakt. Eller varför inte synpunkter på översättningen - jag säger bara zügelüberstreichen - det skulle vi verkligen uppskatta.

Uppdaterad 2016-02-24